2008-02-26

Élet - öröm

Madarak a madáretetőnél: széncinke, kékcinke, pintyek, pontyok. Mind kicsinyek és gyorsak. Úgy kapkodják a magvakat, mintha ez lenne az utolsó vacsorájuk.

Macska: egyre lustább, ahogy öregszik. Mindjárt három éves, de máris annyit alszik, mint valami nyugdíjas kandúr. Utálja: eső, hideg, felesleges zaklatás. Kedveli: ha be van gyújtva a kandalló, mert akkor a padló is felmelegszik a kandalló körül, s annál édesebb nincs, mint amikor a macska a padlón elnyúlik. (Kinézetre olyasmi, mint a norvég erdei macska, mert a papája az volt. Különben Joda Mester névre kereszteltük, de csak a 'cicc'-re hallgat.)

Kutyák: most egy, holnap kettő. De ha nem is holnap, hamarosan új kicsinyünk lesz. Egy Tibeti Masztiff!!! Máris 6 kiló, pedig a 6 hetet töltötte csak be. Egy fajtársa pl. 60 kiló, 13 hónapos. (Zodd, Dél-Svédországban.) A masztiffkölyök teljesen fajtiszta szülőktől származik, jelenleg Värmlandon lakik a kennelben. Brumminak hívják. :-) Ahogy a tibeti masztiffok szülőhazájában, Tibetben is, a kutyának gyakran adják a 'tigriskölyök' vagy a 'kismaci' nevet. ;-)

Abbe, avagy Turángardeni Albert Einstein - "öreg" kutyánk, egy terrier keverék. Igazi falusi kutyló. (Tegnap pl. a városban jártunk. Egy padon ülve sütkéreztünk. Abbe minden arra járó kutyát megugatott, mintha a városnak az a kis sarka, ahol tanyát vertünk, az ő territóriuma lenne.)

Egerek: keveset látok, azt a keveset is döglötten. A macska - úgy látszik - tudtára hozta az egereknek, hogy ebben a házban ő lakik, és nem az egerek! :-D Ennek az egész familia örül.

Hangyák: majd nyáron.

Békák: szintén.

Sikló: esetenként.

Őz, szarvas: a mögöttünk magasló hegyen laknak, ritkán merészkednek le.

Jávorszarvas: van, de csak egyszer láttam, a szomszédos mezőn kószált.

Róka: egy öreg ravaszdi. Járt már a kertünkben is, de Abbe rendszeresen bejelöli a területét, így csak a nagyon éhes/kíváncsi róka merészkedik be.

Csigák: remélem idén kevesebb, de semmi garancia!!!! Azt mondják, a békák meg a kacsák megeszik a csigákat. Erre gondolván kis tavacskát tervezek a kedvenc békáimnak.

Folyt. köv.

NÁLATOK LAKNAK-E ÁLLATOK?